Klokánek Hostivice - Zahájení spolupráce

23.07.2014 01:41

 

Vážení, společenská odpovědnost nám není lhostejná. Proto Vám mohu s radostí oznámit, že navazujeme spolupráci s Klokánkem Hostivice.

V současné době připravujeme projekty na kterých budeme spolupracovat. Brzy Vám poskytneme bližší informace.

 

Informace o Klokánku Hostivice, jeho činnosti  a možnosti jak na tento projekt přispět najdete na stránkách : www.klokanekhostivice.cz/

 

Klokánek Hostivice u Prahyjak mohu pomoci detem

V létě roku 2004 byl uveden do provozu Klokánek v Hostivici u Prahy. Budova vznikla zrekonstruováním bývalé školy, disponujeme 12 byty první kategorie, ve kterých může nalézt útočiště až 48 dětí. K budově patří také rozlehlá zahrada s novým hřištěm. V Hostivici je možno navštěvovat základní i speciální školu, nachází se zde také mateřská škola, ordinace dětského lékaře. V okolí města je krásná příroda s několika rybníky a lesoparkem.

O Klokánku

Klokánek je projekt občanského sdružení Fondu ohrožených dětí.
Jsme dočasný domov pro děti v akutní nouzi, od přechodných rodinných krizí až po týrání a zneužívání.
  • máme nepřetržitý provoz, příjem můžeme uskutečnit i v noci
  • můžeme přijmout děti různého věku již od narození
  • sourozenecké skupiny bydlí vždy ve společném bytě
  • pobyt je šetrný, děti nejsou emočně, psychicky deprivovány, učí se zdravým životním modelům a rolím
  • zabezpečujeme dětem mimoškolní aktivity, zájmovou činnost
  • poskytujeme v týmu odbornou péči psychologickou (komlexní psychodiagnostika), zdravotní (o děti pečuje zdravotní supervizor a odborný pediatr), terapeutickou (formou psychoterapie, arteterapie, muzikoterapie, canisterapie), sociálně právní (zajišťují dvě vyškolené sociální pracovnice)
  • hlavním principem Klokánku je rodinná péče a výchova dětí, které žijí ve stálém prostředí a starají se o ně stejní pečovatelé (tzv. tety), o děti pečují po všech stránkách obdobně jako v rodině naše zaměstnankyně - střídavě po týdnu dvě "tety"
  • maximální počet v "klokaní" rodině jsou čtyři, děti lze přijmout nejen na základě předběžného opatření, ale i na žádost rodičů nebo samotného dítěte
  • naše "klokaní tety" musí projít náročným psychologickým vyšetřením, které musí prokázat jejich dobrý vztah k dětem, dostatek empatie a schopnost vytvořit jim citově vřelé prostředí
  • z Klokánku může dítě telefonovat domů a rodiče ho mohou kdykoli navštěvovat.

Fond ohrožených dětí v ČR

FOD tč. provozuje 13 zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc pod názvem Klokánek s celkovou kapacitou 210 míst.03

Náš Klokánek je financován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky na základě Rozhodnutí o poskytnutí dotace číslo OPLZZ-ZS22-11/2009, které vydalo Ministerstvo práce a sociálních věcí.

Klokánky mají pověření MPSV jako zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, mohou proto týrané a zneužívané děti přijmout i bez souhlasu rodičů až do doby, než je rozhodnuto o předběžném opatření.

 

 

Klokánky mají nepřetržitý provoz, proto mohou kdykoliv přijmout novorozence, jejichž matky tají těhotenství a porodí mimo zdravotnické zařízení.